Meri vie, meri tuo

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Standard

Meri vie, meri tuo. Peltomaa, Tuija (Curator). 2019. Vaasa : Event: The sea takes, the sea brings, Pohjanmaan museo, Vaasa, Finland.

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Harvard

Peltomaa, T, Meri vie, meri tuo, 2019, Exhibition, Vaasa.

APA

Peltomaa, T. (Curator). (2019). Meri vie, meri tuo. Exhibition, Vaasa: .

Vancouver

Author

Bibtex - Download

@misc{b8609972727f466ea56c47907341cc7b,
title = "Meri vie, meri tuo",
abstract = "Meri vie. Meri tuo -n{\"a}yttely tarkastelee meren merkityst{\"a} suomalaisessa kulttuurissa. Mukaan valitut taideteokset kuvaavat merta maisemana ja ymp{\"a}rist{\"o}n{\"a}, elinkeinona ja el{\"a}m{\"a}nmuotona. Ne nostavat esiin merenkulun, satamat ja urbaanin meren, kaupan, vapaa-ajan ja matkailun. Kohdistamalla katseen rannikon ja saariston monikieliseen ja monikulttuuriseen el{\"a}m{\"a}{\"a}n n{\"a}yttely kyseenalaistaa k{\"a}sityksen yhten{\"a}iskulttuurista ja yhdenmukaisesta suomalaisuudesta. Meri on tarkoittanut vuorovaikutusta ja avointa rajaa, jonka yli ajatukset ja kultuurivaikutteet ovat kulkeneet molempiin suuntiin, l{\"a}hell{\"a} ja kaukana. N{\"a}yttelyn taideteokset on koottu STSY - Suomalaisten taides{\"a}{\"a}ti{\"o}iden yhdistyksen j{\"a}senten kokoelmista, 1800-luvun lopulta 1900-luvun ensimm{\"a}iselle puoliskolle.",
author = "Tuija Peltomaa",
year = "2019",
month = "6",
day = "5",
language = "Suomi",

}

RIS - Download

TY - ADVS

T1 - Meri vie, meri tuo

A2 - Peltomaa, Tuija

PY - 2019/6/5

Y1 - 2019/6/5

N2 - Meri vie. Meri tuo -näyttely tarkastelee meren merkitystä suomalaisessa kulttuurissa. Mukaan valitut taideteokset kuvaavat merta maisemana ja ympäristönä, elinkeinona ja elämänmuotona. Ne nostavat esiin merenkulun, satamat ja urbaanin meren, kaupan, vapaa-ajan ja matkailun. Kohdistamalla katseen rannikon ja saariston monikieliseen ja monikulttuuriseen elämään näyttely kyseenalaistaa käsityksen yhtenäiskulttuurista ja yhdenmukaisesta suomalaisuudesta. Meri on tarkoittanut vuorovaikutusta ja avointa rajaa, jonka yli ajatukset ja kultuurivaikutteet ovat kulkeneet molempiin suuntiin, lähellä ja kaukana. Näyttelyn taideteokset on koottu STSY - Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen jäsenten kokoelmista, 1800-luvun lopulta 1900-luvun ensimmäiselle puoliskolle.

AB - Meri vie. Meri tuo -näyttely tarkastelee meren merkitystä suomalaisessa kulttuurissa. Mukaan valitut taideteokset kuvaavat merta maisemana ja ympäristönä, elinkeinona ja elämänmuotona. Ne nostavat esiin merenkulun, satamat ja urbaanin meren, kaupan, vapaa-ajan ja matkailun. Kohdistamalla katseen rannikon ja saariston monikieliseen ja monikulttuuriseen elämään näyttely kyseenalaistaa käsityksen yhtenäiskulttuurista ja yhdenmukaisesta suomalaisuudesta. Meri on tarkoittanut vuorovaikutusta ja avointa rajaa, jonka yli ajatukset ja kultuurivaikutteet ovat kulkeneet molempiin suuntiin, lähellä ja kaukana. Näyttelyn taideteokset on koottu STSY - Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen jäsenten kokoelmista, 1800-luvun lopulta 1900-luvun ensimmäiselle puoliskolle.

UR - http://stsy.fi

UR - https://vaasankaupunginmuseot.fi/pohjanmaan-museo/museo/pohjanmaan-museo/?main=Museo&page=Pohjanmaan+museo

UR - https://vaasacitymuseums.fi/ostrobothnian-museum/exhibitions-and-events/on-display/

M3 - Exhibition

CY - Vaasa

ER -

ID: 31248483