Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmien dialogisuus ja erityispiirteet

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Dialogista vaikuttamista on Mirja Hiltuselle, Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professorille, omistettu juhlakirja. Sen teksteissä ja kuvissa liikutaan monimuotoisesti taidekasvatuksen maisemissa, dialogissa tiloissa, arktisen äärellä ja vaikuttamisen virroissa.

Mirja on yksi suomalaisen kuvataidekasvatuksen merkittäviä uudistajia ja laajentajia. Hänet tunnetaan yhteisöllisen taidekasvatuksen sekä osallistavan ja sosiaalisesti sitoutuneen taidekasvatusajattelun ja -menetelmien kehittäjänä.

Kirjassa Mirjan kollegat, taiteilijat, pedagogit ja tutkijat, luotaavat Mirjan uran vaiheita, käyvät läpi lukuisia yhteistyöprojekteja ja muistelevat inspiroivia kohtaamisia Mirjan kanssa. Keskiössä ovat Mirjan työn kantavat teemat: tieteiden- ja taiteidenvälisyys, paikkasidonnaisuus, ja yhteisöllisyys.

Mirja itse kirjoittaa yhteisöllisyydestä: ”Se on kuin joki: jotta se virtaisi, on vastarannan näyttävä. Ilman vastakkaisia rantoja ei ole väylää, ilman kohtaamista ei yhteisöllisyyttä.”
Original languageFinnish
Title of host publicationDialogista vaikuttamista - yhteisöllistä taidekasvatusta pohjoisessa.
Subtitle of host publicationJuhlakirja Mirja Hiltuselle hänen täyttäessään 60 vuotta
EditorsHuhmarniemi Maria, Wallenius-Korkalo Sandra, Jokela Timo
PublisherLapin Yliopistokustannus
Pages45–52
ISBN (Electronic)978-952-337-252-8
ISBN (Print)978-952-337-251-1
Publication statusPublished - 4 Mar 2021
MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

Cite this