Kohti yhteisöllisen tiedon rakentamista: Näkökulmia kokemuksen tutkimusmenetelmistä käsittelevän kurssin toteutuksesta Aalto-yliopistossa

Translated title of the contribution: Towards communal knowledge building –Perspectives on implementation of experience research methodology course in Aalto University.

Markus Ahola*, Tommi Himberg, Paula Ahola, Teija Vainio

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Abstract

Kokonaisvaltainen kokemuksen suunnittelu ja tutkimus on noussut keskeiseksi ihmisen ja esimerkiksi palveluiden, tilojen, työelämän ja laitteiden välisen vuorovaikutuksen suunnittelussa. Yliopistotasoista koulutusta ei kuitenkaan vielä ole aiheesta tai sen tutkimusmenetelmistä laajasti tarjolla. Kokemuksen suunnittelulle ja tutkimukselle on luonteenomaista monitieteisyys, mikä on myös keskeistä monille Aalto-yliopiston tutkimusalueille. Näistä lähtökohdista rakennettiin Aalto-yliopiston kokemuksen suunnitteluun ja tutkimukseen perehtyvä, jatko-opiskelijoille suunnattu Experience Research Methods -kurssi. Tämä artikkeli esittelee kokemuksiamme kurssin suunnittelusta ja toteutuksesta yhteisöllisenä oppimisen tilana, jossa eri taustaiset opiskelijat rakentavat ymmärrystä yhteisen ilmiön tutkimisesta erilaisten tutkimusmenetelmien kautta. Kokemuksiamme voidaan hyödyntää monitieteellisen koulutuksen suunnittelussa.
Translated title of the contributionTowards communal knowledge building –Perspectives on implementation of experience research methodology course in Aalto University.
Original languageFinnish
Number of pages6
JournalYLIOPISTOPEDAGOGIIKKA
Volume28
Issue number2
Publication statusPublished - 20 Dec 2021
MoE publication typeA1 Journal article-refereed

Keywords

  • Experience Research
  • Methodology
  • Pedagogy
  • Communities of practice

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Towards communal knowledge building –Perspectives on implementation of experience research methodology course in Aalto University.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this