Kalevankangas nyt ja tulevaisuudessa. Paikkatietoperustainen katsaus ja käyttäjäkysely

Translated title of the contribution: Kalevankangas now and in the future. Results from a geospatial review and public participation process.

Viljo Kuuluvainen*, Tiina Rinne, Marianne Heikkilä

*Corresponding author for this work

Research output: Book/ReportCommissioned report

7 Downloads (Pure)

Abstract

Kalevankangas on liikunnan ja vapaa-ajan alue Mikkelissä. Kaupungin kehittämisalustaksi määritellystä alueesta kehitetään hyvinvointi- ja elämyspalvelujen keskittymää, jossa on vireää yritystoimintaa sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (tki). Kaupungin keskustasta noin kahden kilometrin päässä sijaitsevalla alueella on monitoimiareena Saimaa Stadiumin, jäähallien, raviradan, jalkapallohallin ja tutkimuslaboratorio Xamk Active Life Labin muodostama keskittymä. Ympäröivässä luonnossa kulkee laaja ulkoilureitistö. Alueelle johtavan Raviradantien varrella toimii useita oppilaitoksia, liikuntakeskus, hotelli ja konserttitalo Mikaeli. Tämä selvitys tuottaa tietoa kehittämistoimenpiteiden suunnittelun ja toteutuksen lähtökohdaksi. Nykytila on tunnettava, jotta voidaan tehdä tietoon perustuvia kehittämistoimenpiteitä ja seurata, miten alue toimenpiteiden seurauksena muuttuu. Ympäristön paikkatietopohjaiset analyysit tukevat alueen strategista kehittämistä. Selvitystyössä on tarkasteltu Kalevankankaan aluetta paikallisella, kunnallisella sekä seudullisella tasolla hyödyntäen kansallisia tilasto- ja paikkatietoaineistoja. Lisäksi selvitystyössä osallistettiin avoimella kyselyllä käyttäjiä, asukkaita ja yrittäjiä tuottamaan aineistoa alueen nykykäytöstä, liikkumisesta ja tulevaisuuden toiveista. Paikkatietoanalyyseillä toteutettiin erilaisia Kalevankankaan alueen sijaintiin perustuvia selvityksiä, joissa laskettiin etäisyyksiä, väestömääriä ja palveluiden kattavuutta. Paikkatietoanalyysit toteutettiin niin paikallisella, kunnallisella kuin seudullisella tasolla mahdollisimman kattavaa nykytilan arviointia ja määrittelyä varten. Selvitys pitää sisällään analyysit, joissa on tarkasteltu alueen 1. saavutettavuutta, 2. palvelutarjontaa ja 3. väestörakennetta. Selvitys on tuotettu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) vetämässä Kalevankankaan kehittämishankkeessa, jota rahoittaa Mikkelin kaupunki.
Translated title of the contributionKalevankangas now and in the future. Results from a geospatial review and public participation process.
Original languageFinnish
Number of pages33
ISBN (Electronic)978-952-344-269-6
Publication statusPublished - 21 Oct 2020
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameXAMK kehittää
No.120
ISSN (Electronic)2489-3102

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Kalevankangas now and in the future. Results from a geospatial review and public participation process.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this