Esa Saarinen - Elämän filosofi

Research output: Working paperProfessional

Abstract

Punktohtori, myönteisyyden apostoli, leopardikuosinen supersankari, arjen filosofi, yritysfilosofi, Aalto-yliopiston professori. Jo viidellä vuosikymmenellä Esa Saarisen hahmo on seikkaillut akateemisen maailman ja julkisuuden valokeilassa. Mutta mistä ilmiössä nimeltä Esa Saarinen on lopulta kysymys? Mitä ainutlaatuisuuksia filosofi Saarisen ajattelu kätkee sisäänsä?

Tässä kirjassa joukko Saarisen hyvin tuntevia ajattelijoita tarttuu härkää sarvista ja tarjoaa kukin oman näkökulmansa Saarisen monipuoliseen ajatteluun ja toimintaan. Kirja on jaettu kolmeen osioon. Ensimmäisessä osassa paneudutaan Saarisen filosofiaan, toisessa osassa käsittelyssä on Esa Saarisen psykologia ja pedagogiikka. Kolmas osio on varattu johtajuuden filosofialle.

Kirjoittajina on arvovaltainen professoreiden, tutkijoiden ja muiden vaikuttajien joukko, johon kuuluvat muun muassa Ilkka Niiniluoto, Sami Pihlström, Sara Heinämaa, Sam Inkinen, Mauri Ylä-Kotola, Mark C. Taylor, James Wilk, Kirsti Lonka, Raimo P. Hämäläinen, Heikki Peltola, Tapio Aaltonen sekä Saku Mantere. Haastatteluiden kautta ääneen pääsevät Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri sekä yritysjohtajat Jorma Ollila, Matti Alahuhta, Pertti Korhonen ja J. T. Bergqvist.

Kokonaisuudessaan kirja tarjoaa kiintoisan poikkileikkauksen Saarisen monitahoisen toiminnan eri alueisiin. Niin akateeminen filosofi kuin opettaja tai yritysjohtaja voi löytää tuoreita näkemyksiä teoksen sivuilta. Lopulta kohottavuusfilosofi Saarisen ajattelu on suunnattu meistä jokaiselle: Tämän kirjan opit voivat auttaa juuri sinua elämään elämääsi hivenen kukoistavammin.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherAalto-yliopisto
Pages303
ISBN (Electronic)978-952-60-5227-4
ISBN (Print)978-952-60-5226-7
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameAalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER
PublisherAalto-yliopisto
No.7
Volume2013
ISSN (Print)1799-4950
ISSN (Electronic)1799-4969

Cite this