Autenttisuudesta elokuvassa

Research output: ThesisMaster's thesisTheses

Standard

Autenttisuudesta elokuvassa. / Sorri, Salla.

2014. 69 p.

Research output: ThesisMaster's thesisTheses

Harvard

Sorri, S 2014, 'Autenttisuudesta elokuvassa', Master's degree, Aalto University.

APA

Vancouver

Author

Bibtex - Download

@phdthesis{95a95ccb988f4247bb77c8d0688e657f,
title = "Autenttisuudesta elokuvassa",
abstract = "Kirjoituksessani pohdin sit{\"a}, mit{\"a} autenttisuuden tuntu elokuvassa on, ja millaisen ajattelun ja keinojen kautta sit{\"a} voi l{\"a}hesty{\"a} elokuvan toteutuksessa. Mietin millaisten kokemusten ja l{\"a}ht{\"o}kohtien kautta elokuvantekij{\"a} voi ymm{\"a}rt{\"a}{\"a} autenttisuuden tuntuun liittyvien todellisten ja mielikuvituksellisten elementtien suhdetta ja hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} t{\"a}t{\"a} ymm{\"a}rryst{\"a} ty{\"o}skentelyss{\"a}{\"a}n. K{\"a}sittelen elokuvan autenttisuutta todellisen tuntuisena, en alkuper{\"a}isen{\"a}. Painotan autenttisuutta prosessiin viittaavina valintoina, sen sijaan ett{\"a} se olisi elokuvan mahdollisimman suorana v{\"a}litt{\"a}m{\"a} ”yksi yhteen”-vastaavuus johonkin alkuper{\"a}isemm{\"a}ksi ymm{\"a}rrettyyn. Pyrin enemm{\"a}n avaamaan elokuvan autenttisuuskeskusteluun liittyvi{\"a} suunta kuin l{\"o}yt{\"a}m{\"a}{\"a}n suljettuja p{\"a}{\"a}telmi{\"a}. Materiaalina aiheen k{\"a}sittelyss{\"a} k{\"a}yt{\"a}n taiteelliseen lopputy{\"o}ni Ainahan ne palaa tekoprosessin aikana k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}st{\"a} nousseita havaintojani. Pyrin syvent{\"a}m{\"a}{\"a}n pohdintaa elokuvaesimerkkien ja elokuvakirjallisuuden ja neorealistisen suuntauksen ajatusten avulla. Nostan k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n rinnalle sellaisia teoreettisia ajatuksia, jotka auttavat minua hahmottamaan autenttisuutta mielekk{\"a}{\"a}ll{\"a} tavalla tekij{\"a}n n{\"a}k{\"o}kulmasta.",
keywords = "elokuva, autenttisuus, autenttisuuden tuntu, prosessi",
author = "Salla Sorri",
year = "2014",
language = "Suomi",
school = "Aalto-yliopisto",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Autenttisuudesta elokuvassa

AU - Sorri, Salla

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Kirjoituksessani pohdin sitä, mitä autenttisuuden tuntu elokuvassa on, ja millaisen ajattelun ja keinojen kautta sitä voi lähestyä elokuvan toteutuksessa. Mietin millaisten kokemusten ja lähtökohtien kautta elokuvantekijä voi ymmärtää autenttisuuden tuntuun liittyvien todellisten ja mielikuvituksellisten elementtien suhdetta ja hyödyntää tätä ymmärrystä työskentelyssään. Käsittelen elokuvan autenttisuutta todellisen tuntuisena, en alkuperäisenä. Painotan autenttisuutta prosessiin viittaavina valintoina, sen sijaan että se olisi elokuvan mahdollisimman suorana välittämä ”yksi yhteen”-vastaavuus johonkin alkuperäisemmäksi ymmärrettyyn. Pyrin enemmän avaamaan elokuvan autenttisuuskeskusteluun liittyviä suunta kuin löytämään suljettuja päätelmiä. Materiaalina aiheen käsittelyssä käytän taiteelliseen lopputyöni Ainahan ne palaa tekoprosessin aikana käytännöstä nousseita havaintojani. Pyrin syventämään pohdintaa elokuvaesimerkkien ja elokuvakirjallisuuden ja neorealistisen suuntauksen ajatusten avulla. Nostan käytännön rinnalle sellaisia teoreettisia ajatuksia, jotka auttavat minua hahmottamaan autenttisuutta mielekkäällä tavalla tekijän näkökulmasta.

AB - Kirjoituksessani pohdin sitä, mitä autenttisuuden tuntu elokuvassa on, ja millaisen ajattelun ja keinojen kautta sitä voi lähestyä elokuvan toteutuksessa. Mietin millaisten kokemusten ja lähtökohtien kautta elokuvantekijä voi ymmärtää autenttisuuden tuntuun liittyvien todellisten ja mielikuvituksellisten elementtien suhdetta ja hyödyntää tätä ymmärrystä työskentelyssään. Käsittelen elokuvan autenttisuutta todellisen tuntuisena, en alkuperäisenä. Painotan autenttisuutta prosessiin viittaavina valintoina, sen sijaan että se olisi elokuvan mahdollisimman suorana välittämä ”yksi yhteen”-vastaavuus johonkin alkuperäisemmäksi ymmärrettyyn. Pyrin enemmän avaamaan elokuvan autenttisuuskeskusteluun liittyviä suunta kuin löytämään suljettuja päätelmiä. Materiaalina aiheen käsittelyssä käytän taiteelliseen lopputyöni Ainahan ne palaa tekoprosessin aikana käytännöstä nousseita havaintojani. Pyrin syventämään pohdintaa elokuvaesimerkkien ja elokuvakirjallisuuden ja neorealistisen suuntauksen ajatusten avulla. Nostan käytännön rinnalle sellaisia teoreettisia ajatuksia, jotka auttavat minua hahmottamaan autenttisuutta mielekkäällä tavalla tekijän näkökulmasta.

KW - elokuva

KW - autenttisuus

KW - autenttisuuden tuntu

KW - prosessi

M3 - Master's thesis

ER -

ID: 17176170