Atlantis

Juha Mustanoja (Director), Rasmus Vuori (Designer), Maura Korhonen (Sound designer), Juuso Voltti (Sound designer), Noora Salmi (Designer), Pietu Pietiäinen (Designer)

Research output: Artistic and non-textual formPerformanceArt in coproductionpeer-review

Abstract

Thalia-palkitun Aurinkoteatterin loisteliaan visuaalinen ja anarkistinen näyttämötaide ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa!

Maapallomme on todellisuudessa ontto, ja maapallon ydin on suunnaton möntti tulikuumana hehkuvaa sulaa kultaa. Tämän lämpimän sisäauringon alla elää runsaslukuinen putkiaivoinen kääpiökansa. Päivästä toiseen he harjoittavat kahta mielipuuhaansa, labyrinttimaisten tunneleiden louhimista sekä joukkomarssia. Mutta voi! Kääpiöiden onneen tulee odottamaton särö, ja jäljittäessään tätä virhettä he keksivät vahingossa tieteen.

Tieteen löytäminen johtaa nopeasti holtittomaan kullanvalmistukseen ja sitä myötä täydelliseen katastrofiin: massiiviseen räjähdykseen ja kääpiökansan joukkotuhoon.

Pieni kääpiöryhmä paiskaantuu ihmeen kaupalla valtameren syvyyksiin ja selviytyy katastrofista niukin naukin, mutta ei opi erehdyksestä mitään – holtittomat tieteelliset kokeet vain jatkuvat. Lopullinen tragedia on vain kivenheiton päässä kun kääpiöiden huolestunut suurmanaaja Alvis kutsuu apuun pimeyden voiman, hirmuisen demoni Krakenin, jonka lonkerot ulottuvat tietoisuuden syvimpiin onkaloihin. Kraken tietää että tiede ja koulutus, tieto ja tiede ovat hengenvaarallinen yhdistelmä tavallisen rahvaan käsissä.

Atlantis on traaginen tragedia tieteen ja koulutuksen kaupallistamisesta ja elitisoimisesta. Se käsittelee mustan huumorin keinoin yhteiskunnallisia rakenteita, joiden vuoksi koulutus, tiedonsaanti ja tieteellinen työskentely eivät ole tasapuolisesti kaikkien saatavilla.
Translated title of the contributionAtlantis
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Publication statusPublished - 12 Apr 2018
MoE publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventAtlantis: Aurinkoteatterin esitys Kansallisteatterissa - Suomen Kansallisteatteri, Helsinki, Finland
Duration: 12 Apr 201828 Apr 2018
http://universum.fi/ohjelmisto/atlantis/

Field of art

  • Performance

Fingerprint Dive into the research topics of 'Atlantis'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this

    Mustanoja, J. (Director), Vuori, R. (Designer), Korhonen, M. (Sound designer), Voltti, J. (Sound designer), Salmi, N. (Designer), & Pietiäinen, P. (Designer). (2018). Atlantis : Aurinkoteatterin esitys Kansallisteatterissa (kuvajaiset). Performance, .