Solid value of digitalisation in forest industry

Project Details

Description

Suomi on yksi EU:n edelläkävijöistä digitalisaatiossa, meillä on vahva digitaalinen osaaminen ja metsäteollisuus on Suomen talouden kulmakiviä. Näiden osaamisten yhdistäminen synnyttää merkittäviä mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvulle ja kansainvälistymiselle. SEED projektissa muodostetaan ekosysteemi, jossa sellu-, paperi-, kartonki- ja pehmopaperinvalmistajat, insinööritoimistot, teknologiatoimittajat ja tietotekniikkayritykset yhdessä kehittävät, testaavat ja pilotoivat ratkaisuja yli tuotantolinjan elinkaaren suunnittelusta operatiiviseen toimintaan ja omaisuuden hallintaan. SEED co-innovation kokonaisuuden muodostavat kolme tutkimuslaitosta (VTT, Jyväskylän yliopisto ja Aalto), kahdeksan yrityspartnerin omat projektit sekä ekosysteemin toimintaan osallistuvat yhdeksän yritystä. SEED projekti perustuu ainutlaatuiseen lähestymistapaan, jossa metsäyhtiöt tarjoavat tehtaillaan innovaatioalustan tutkimukseen, pilotointiin ja kokeiluihin. SEED-toimintamalli edustaa uutta yhteistyömallia, jonka kulmakiviä ovat yhteisinnovaatiot ja -oppiminen. SEED-vision mukaisesti digitalisaatio mahdollistaa metsäteollisuuden merkittävän tuottavuuden parantamisen, kilpailukyvyn kehittämisen ja aseman vahvistamisen maailmanmarkkinoilla. Samalla SEED luo mahdollisuuksia ekosysteemin uudistamiseen vastaamaan tulevaisuuden globaaleja liiketoimintatarpeita tuomalla huippuluokan digitaalisen osaamisten yrityksiä yhteiskehittämisen alustalle metsäteollisuuden kumppaneiden kanssa. Tutkimuksen neljä keskeistä aluetta ovat seuraavat: operatiivinen huippuosaaminen, digitaaliset kaksoset ja tuottavuus, tulevaisuuden työympäristö ja hiljainen tieto sekä ekosysteemien orkesterointi alustataloudessa. Ne rakentavat kasvualustan kumppanien innovaatioille ja yhteistyölle. SEED- ekosysteemin kokonaisvaikutuksen arvioidaan olevan miljardi euroa uutena liiketoimintana, liiketoiminnan kasvuna ja uusina investointeina ja investointien päivittämisenä.
Short titleSEED
AcronymSEED
StatusActive
Effective start/end date01/09/201928/02/2022
 • Generating an industrial process graph from 3D pipe routing information

  Sierla, S., Azangoo, M. & Vyatkin, V., Sep 2020, Proceedings of the 25th IEEE International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation, ETFA 2020. IEEE, p. 85-92 8 p. 9212175. (Proceedings IEEE International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionScientificpeer-review

  Open Access
  File
  1 Citation (Scopus)
  50 Downloads (Pure)
 • Integrating 2D and 3D Digital Plant Information Towards Automatic Generation of Digital Twins

  Sierla, S., Azangoo, M., Fay, A., Vyatkin, V. & Papakonstantinou, N., Jun 2020, Proceedings of the 29th IEEE International Symposium on Industrial Electronics, ISIE 2020. IEEE, p. 460-467 8 p. 9152371. (Proceedings of the IEEE International Symposium on Industrial Electronics).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionScientificpeer-review

  Open Access
  File
  2 Citations (Scopus)
  101 Downloads (Pure)