NANOGRA

Project Details

Description

Tämä projekti pyrkii kehittämään kaupallistettavia itsepuhdistuvia heijastuksenestokalvoja aurinkokennoihin ja muihin optisiin sovelluksiin. Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen johdosta vähähiiliset ja hiilineutraalit sähkön tuotantotavat ovat tärkeitä. Aurinkoenergia on maailman mittakaavassa lupaavin sähkön tuotantomuoto. Kuitenkin, jopa 20% tai enemmän aurinkokennojen energiantuotantopotentiaalista haaskautuu aurinkokennojen suojalasin likaantumisen takia. Energianhaaskaus voidaan estää jatkuvalla puhdistamisella, mutta tämä merkitsee aurinkokennojen omistajalle joko jatkuvia kuluja puhdistuksesta tai vaivaa koska kennot pitää puhdistaa itse.

Kehittämämme itsepuhdistuvat kalvot perustuvat hyvin skaalattavaan atomikerroskasvatusteknologiaan (ALD-teknologia). Itsepuhdistumisen lisäksi kalvot toimivat erinomaisina heijastuksen-estokalvoina lasilla. Yhdistetty itsepuhdistuvuus ja heijastuksen-esto nostavat aurinkokennon tuottamaa päivittäistä sähkömäärää noin kolmanneksella.

Projektissa kehitämme kalvojemme kestävyyttä samaan aikaan pyrkien säilyttämään kalvojen erinomainen itsepuhdistuvuus ja optiset ominaisuudet. Projektin toinen puoli on oikean kaupallistamismallin etsiminen. Projektin jälkeisen spin-off-yrityksen liiketoiminta voi perustua lisensointiin, valmistukeen tai nöiden yhdistelmään. Sopivien asiakkaiden löytäminen on myös painopiste.
Short titleNANOGRA
StatusActive
Effective start/end date01/01/202031/12/2021