Molecular Modelling in Industrial Research and Development

  • Karttunen, Antti (Principal investigator)
  • Mattila, Nina (Project Member)
  • Eklund, Kim (Project Member)
  • Conley, Kevin (Project Member)
  • Haimi, Eero (Project Member)

Project Details

Description

Molekyylimallitus on kemian osa-alue, jossa kemiallisia ilmiöitä, materiaaleja ja prosesseja tarkastellaan laskennallisilla menetelmillä. Menetelmien kehittymisen ja tietokoneiden laskentatehon huiman kasvun ansiosta laskentamallit kehittyvät jatkuvasti yhä realistisemmiksi.

Molekyylimallituksella on nykyisin merkittävä rooli globaalin kemian- ja teknologiateollisuuden tuotekehityksessä. Kansainvälisen kilpailutilanteen tarkastelu osoittaa, että molekyylimallituksen systemaattisella ja pitkäjänteisellä hyödyntämisellä olisi mahdollisuus monipuolistaa ja tehostaa teollista tuotekehitystä ja siten luoda uusia merkittäviä liiketoiminta-mahdollisuuksia

Tässä hankkeessa Aalto-yliopistosta ja yrityksistä koostuva yhteistyöverkosto pureutuu teollisesti merkittäviin ja tieteellisesti kunnianhimoisiin tutkimusaiheisiin. Hankkeen tutkimus keskittyy seuraaville painopistealueille: biotalous, cleantech, ja digitalisaatio.

Tutkimuksellisten läpimurtojen lisäksi hankkeen tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa kolmella toisiinsa kytkeytyvällä aihealueella:
1. Molekyylimallituksen avulla yrityksissä kehitettävät uudet innovaatiot ja tuotteet
2. Palveluliiketoiminta, jossa mallitusosaamista myydään palveluna yrityksille (konsultointi)
3. Uusiin avaimet käteen -infrastruktuuriratkaisuihin perustuva ohjelmisto- ja laiteliiketoiminta
Aihealue (1) vahvistaa Suomen kemian ja teknologiateollisuuden kilpailukykyä. Aihealueet (2) ja (3) olisivat uutta palveluliiketoimintaa, jota voisi harjoittaa globaalissa mittakaavassa.
Short titleMM-IRD
StatusActive
Effective start/end date01/01/202031/12/2021