High-Quality Mobile Virtual Reality Using Cloud Acceleration

Project Details

Description

Keinotodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) markkinan odotetaan kasvavan voimakkaasti lähitulevaisuudessa. Kasvun pääasiallisina moottoreina alkuvaiheessa toimivat kuluttajille suunnattujen laitteiden ja sisällön myynti. Myöhemmässä vaiheessa teollisuuden sovelluksien ennustetaan vievän kasvua eteenpäin.

Toistaiseksi VR/AR-markkinan kasvu on ollut pettymys odotuksiin nähden. Isoimmiksi hidasteiksi ovat osoittautuneet laitteiston korkea hinta ja laskentavaatimukset, laitteiston käyttäjäystävällisyys, ja muna-kana-ongelma laitteiston myynnin ja sisällön kehityksen välillä.

Tässä projektissa pyritään ratkaisemaan osa näistä ongelmista etsimällä kaupallistamismenetelmiä kehitettyyn teknologiaan, joka mahdollistaa korkealaatuisen keinotodellisuuskokemuksen mobiililaitteilla ulkoistamalla raskaan osuuden grafiikan renderöinnistä GPU-pilveen. Tällä tavoin voidaan kiertää mobiililaitteiden pienen koon ja virransyötön asettamat rajoitukset grafiikkalaskennan skaalautuvuuteen. Ratkaisu on toteutettu niin, että se voidaan suoraan integroida suosituimpiin pelimoottoreihin.

CloudVR ratkaisun edut ekosysteemin eri toimijoille ovat korkealaatuisen VR-kokemuksen mahdollistaminen matalammilla alkuinvestoinneilla sekä helpommalla käyttöönotolla, visuaalisesti edistyksellistä ja interaktiivista VR sisältöä kehittävien toimijoiden markkinan kasvattaminen massiiviseen mobiilisegmenttiin, uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen GPU-as-a-service -toimijoille sekä mobiili-infrastruktuuria tarjoaville.

Projektin tavoitteena on kaupallistaa ratkaisun taustalla olevat teknologiset innovaatiot ja löytää parhaat mahdolliset kaupallistamispolut teknologian viemiseksi globaalille markkinalle.
Short titleTUTLI CloudVR/Siekkinen
AcronymCloudVR
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201931/03/2020