Healthy Kids 3D Co-Creation

Project Details

Description

Healthy Kids 3D on lapsille kohdennettu digitaalinen alusta, joka ohjaa terveellisiin elämäntapoihin, erityisesti liikuntaan ja ravitsevaan ruokavalioon pelin ja leikin kautta. Alusta rakentuu mobiilipelien ympärille. Pelejä yhdistää käyttäjän terveystietoihin mukautettu pelihahmo. Peleissä menestyäkseen pelaajan itsensä on liikuttava riittävästi, syötävä terveellisesti ja tehtävä hyvinvointia edistäviä valintoja.

Alusta perustuu Seinäjoen kaupungin kehittämään maailmanlaajuisesti mediassa ja asiantuntijaorganisaatioissa (mm. WHO, Der Spiegel, The Guardian, Läkartidningen jne.) huomioituun Healthy Kids of Seinäjoki -toimintamalliin, jonka avulla mm. lasten painon kehityksestä on saatu hyviä tuloksia.

Alusta hyödyntää mobiililaitteilla tapahtuvaa 3D-mittausta ja älykkään ympäristön sensoreita pelaajan hahmon mukauttamisen mahdollistavien tietojen hankintaan, pelaajan liikuntatottumusten ja ravitsemuksen tarkkailemiseen ja liikuntaympäristön kartoittamiseen. Tämä tuottaa hyvinvoinnin ja liikunnan Big Dataa, joka avaa terveyteen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

WHO:n mukaan 1/3 maailman väestöstä on ylipainoista. Se lisää kuolleisuutta ja aiheuttaa korkeampia terveydenhuollon kustannuksia. Noin 41 miljoonaa alle viisivuotiasta lasta on ylipainoisia määrän kaksinkertaistuttua viimeisten vuosikymmenten aikana. Ylipainoinen lapsi on usein tuleva ylipainoinen aikuinen.

Kierteen katkaisemiseksi projekti tutkii, kuinka alusta voi tukea lasten terveellisiä elämäntapoja ja tuottaa tietoa ympäristön toimivuudesta liikunnan ja ravitsemuksen näkökulmasta. Miten terveelliset elämäntavat saadaan pelillistettyä monimediallisiksi viihde-, terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan tuotteiksi, joka käyttäjäkuntansa tuottaman tiedon avulla kasvaa ja kehittyy jokaisen käyttäjän täydentäessä omalla toiminnallaan entisestään hyvinvoivan elämän toimintamallia? Hankkeessa muodostetaan konsortio, joka kykenee vastaamaan terveyden ja pelillistämisen yhdistämisen haasteeseen.
Short titleHealthy Kids 3D
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201930/06/2019