DigiTwin

Project Details

Description

Aalto-yliopisto on systemaattisesti fokusoinut ja kehittänyt teollisen internetin valmiuksiaan ja tutkii parhaillaan digitaalisen murroksen luomia mahdollisuuksia. Äskettäin yliopiston teollisen internetin kampukselle (AIIC) lahjoitettiin moderni siltanosturi sisältäen lukuisia siihen liittyviä digitaalisia järjestelmiä. Tässä projektissa toteutetaan AIIC nosturilahjoituksen tutkimuskäyttöönotto ja käynnistetään konkreettisesti suomalaista teollisuutta hyödyttävä tutkimus. Paras hyöty on todettu saavutettavan, kun nosturin digitaalinen kaksonen kytketään osaksi tuotteen konfigurointia, suunnittelua ja elinkaaren hallintaa. Projektissa määritellään ja otetaan käyttöön nosturin digitaalinen kaksonen sekä tutkitaan sen mahdollistamia uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vaikutuksia koneensuunnittelun metodiikkaan. Tutkimusalustana on siltanosturi, mutta digitaalisen kaksosen tuomat mahdollisuudet ovat hyödynnettävissä myös muissa teollisuustuotteissa. Tutkimustulokset viedään suoraan kumppaniyritysten käyttöön, jonka lisäksi myös muut suomalaiset yritykset voivat käyttää kehitettyjä ratkaisuita omissa toiminnoissaan. Tutkimushanke tukee suomalaista teollisuutta laajassa mittakaavassa ja toimeenpanee digitaalisen murroksen potentiaalia. Tutkimushanke tukee samassa aihepiirissä tehtävää kumppaniyritysten kehitystyötä.
AcronymDigiTwin
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201830/06/2020

Collaborative partners

 • Aalto University (lead)
 • Ideal Product Data Oy (Project partner)
 • Konecranes Global Oy (Project partner)
 • Remion Oy (Project partner)
 • Huld Oy (Project partner)
 • Siemens Oy (Project partner)
 • Business Finland Oy (Project partner)

Fingerprint

Explore the research topics touched on by this project. These labels are generated based on the underlying awards/grants. Together they form a unique fingerprint.
 • Data Link for the Creation of Digital Twins

  Ala-Laurinaho, R., Autiosalo, J., Nikander, A., Mattila, J. & Tammi, K., 2020, In: IEEE Access. 8, p. 228675-228684 10 p.

  Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

  Open Access
  File
  16 Citations (Scopus)
  113 Downloads (Pure)
 • Digital Metrology for the Internet of Things

  Mustapää, T., Autiosalo, J., Nikander, P., Siegel, J. E. & Viitala, R., 17 Jun 2020, GIoTS 2020 - Global Internet of Things Summit, Proceedings. IEEE, 6 p. 9119603

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionScientificpeer-review

  Open Access
  File
  14 Citations (Scopus)
  269 Downloads (Pure)
 • GraphQL Interface for OPC UA

  Hietala, J., Ala-Laurinaho, R., Autiosalo, J. & Laaki, H., 10 Jun 2020, Proceedings - 2020 IEEE Conference on Industrial Cyberphysical Systems, ICPS 2020. IEEE, p. 149-155 7 p. 9274754. (Proceedings - 2020 IEEE Conference on Industrial Cyberphysical Systems, ICPS 2020).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionScientificpeer-review

  Open Access
  File
  5 Citations (Scopus)
  196 Downloads (Pure)