Co-Creating Frugal and Reverse Innovation in Complex Global Systems

Project Details

Description

Nopea väestön ja talouden kasvu kehittyvillä markkinoilla johtaa maailmantalouden tasapainon muuttumiseen. Tulevaisuudessa uudet innovaatiot syntyvät markkinoilla, joita leimaavat kasvavan keskiluokan tarpeiden tyydyttäminen ja nopeasti hupenevat luonnonvarat. Uusien tuotteiden ja palveluiden on oltava tuotantotavoiltaan resurssitehokkaita, edullisia sekä sosiaalisesti ja teknisesti älykkäitä (frugal innovation). Kun innovaatiot leviävät kehittyvistä maista kehittyneisiin maihin, ne voivat osoittautua hinnaltaan kilpailukykyisiksi ja johtaa markkinoiden merkittävään muuttumiseen (reverse innovation) myös länsimaissa.

The New Global: Co-creating Frugal and Reverse Innovation in Complex Flobal Systems on monialainen innovaatiotutkimushanke. Sen tavoitteena on kehittää resurssiniukkoja innovaatiota vähävaraisille markkinoille ja luoda uutta liiketoimintaa suomalaisyrityksille. Osaamista ja tietoa tuotetaan tekemällä tutkimusta, joka on luonteeltaan käytännönläheistä ja nopeasti reagoivaa. Hankkeeseen osallistuvat suomalaiset startup-, pk- ja suuret yritykset kehittävät yhdessä prototyyppejä ja testaavat niitä käytännössä kehittyvillä markkinoilla erityisesti Intiassa, Brasiliassa, Tansaniassa ja Etelä-Afrkassa.

The New Global -tutkimushanke yhdistää Aalto-yliopiston eri korkeakoulujen huippuosaamisen: vastuullisen liiketoiminnan, uusiutuvan energiateknologian, teknologian, muotoilun, arkkitehtuurin ja vesiteknologian aloilta. Luotettavan ja toimivan kansainvälisen verkostonsa ansioista yritykset saavat tukea ja syvällistä tietoa paikallisista markkinoista kaikissa innovaatioprosessin eri vaiheissa.
Short titleTekes/The New Global E70602
AcronymThe New Global
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201431/07/2017