5th Evolution Take of Wireless Communication Networks

Project Details

Description

TAKE-5 luo monitieteisen ja avoimen tutkimusalustan innovatiivisten tietoverkkotekniikka- ja -palveluideoiden tutkimukseen ja kokeelliseen arviointiin 5G-verkkoja varten. Alusta ja 5G verkkotoiminnot rakennetaan pala kerrallaan ja toimintoja kehitetään askeleittain jokaisen laajennuksen jälkeen.

TAKE-5 tavoitteena on tutkimus ja pilotointiin sopiva alustava testialusta 5G -palveluja ja 5G -liiketoimintoja varten. TAKE-5 optimoi ja verifioi tietoverkkotoimintojen ja 5G radioratkaisujen pilvitoteutuksia ja tutkii voidaanko näin toteuttaa tehokas ja kustannuksiltaan edullinen mobiililaajakaistainfrastruktuuri. TAKE-5 tutkii tietoverkkojen tietoturvaa erityisesti pilviohjelmistojen ohjaamien (SDN) 5G-verkkojen osalta. TAKE-5 tutkii palvelujen suorituskykyä ja joustavuuden takaamista verkossa, jossa viiveet ovat pieniä ja luotettavuus on korkea.

TAKE-5 tuottaa alustan, joka käyttää uusinta mobiililaajakaistaverkon tekniikkaa, ml. 5G -tekniikat ja joka mahdollistaa kaikkien käytettyjen tekniikoiden ja palveluiden päästä-päähän testauksen ja verifioinnin. TAKE-5 suunnittelee ja ottaa testikäyttöön 5G laajakaistaverkon. Lopputuloksena on kokonaan uudestaan suunniteltu mobiililaajakaistaverkon ja -palvelujen arkkitehtuuri.

TAKE-5 pyrkii kunnianhimoisiin tavoitteisiinsa monitieteisen tiimin voimin, jossa yhdistyvät sekä akateemiset että teollisten yritysten tutkijat. Suomen vahvuutena on ollut kyky tehdä yhteistyötä ja yhdistää erilaiset voimavarat älykkäällä tavalla. TAKE-5 koordinoi tiimejä, jotka työskentelevät johtavien laitevalmistajien, kuten Nokian, Ericssonin, Huawein, Coriantin ja Eforen palveluksessa sekä pisimmälle edistyneitä tukijoita suomalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, kuten Aalto, Tampereen teknillinen yliopisto, Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto, VTT
Short titleTAKE-5
AcronymTAKE-5
StatusFinished
Effective start/end date01/10/201531/12/2018